Wat is epileren precies?

Epileren is het verwijderen van ongewenst haar met inbegrip van de haarwortel. Het verwijderen van haar kan met een pincet, touw, hars of met een epileerapparaat. De bedoeling is dat haar langer wegblijft en de geepileerde plek zacht en schoon wordt, dit omdat er geen stoppeltje achterblijft zoals bij het gebruiken van een scheermes.

Op welke plekken kan ik mij laten epileren?

Epileren kan op elke plek waar het haar ongewenst is. Denk maar aan je kin, wenkbrauwen, snor, armen of zelf de bikinilijn. Het huid is echter niet overal even dik waardoor elke plekje een andere methodiek vereist. Zo kunnen wenkbrauwen beter met touw of pincet geepileerd worden en de bikinilijn liever met hars.

Doet epileren pijn?

Een epileer sessie is niet geheel pijnloos, de één ervaart het pijnlijker dan de ander. Echter is een onverdraaglijke pijn absoluut niet ter sprake. Onze medewerkers zijn zeer ervaren op dit gebied, er zal gekeken worden naar de haargroei richting en afhankelijk daarvan zal er met de haargroei richting mee geepileerd worden. Dit zorgt ervoor dat de sessie minder pijnlijk wordt ervaart. U kunt uw pijngrens zelf thuis ervaren door simpel een willekeurige haartje met een pincet te verwijderen. Mensen ervaren de eerste minuut het pijnlijkst daarna went het lichaam aan het gevoel en verdwijnt de pijn. Bij een zeer gevoelige huid of een lage pijngrens kan er een speciale olie gebruikt worden wat de huid verkoeld en lichtjes plaatselijk verdoofd.

Voordelen van epileren

Epileren kent vele voordelen en is een aan te raden methodiek om van uw ongewenste haartjes af te komen.
Om er maar een paar te noemen:

  • U bent veel langer verlost van de ongewenste haartjes dan met het gebruiken van een scheermes. Zo blijft een geepileerd haartje wel tot 4 weken weg, terwijl deze met scheren na 2 a 3 dagen weer zichtbaar wordt.
  • Met epileren richt u zich op het specifieke haartje waardoor de hoeveelheid ongewenste haartjes niet toeneemt, met een scheermes zult u op ten duur meer en meer haartjes krijgen.
  • Met epileren kunt u strakke lijnen creeren, denkt u maar aan de perfecte wenkbrauw vorm
  • Langdurige zachte en gladde huid zonder stoppels.

Prijzen voor wenkbrauw behandelingen

  • BehandelingPrijs
  • Epileren€ 10,00