Deze waxbehandeling richt zich op de intieme delen en de schaamstreek . De behandeling komt uit Brazilië, hier is een smalle bikini (lees een touwtje) heel normaal en als vrouw wil je dan geen uitstekende haren hebben! Een originele “Brazilian” zorgt ervoor dat er slecht een dun streepje op de venusheuvel overblijft. In de loop van de tijd zijn er meerdere varianten ontstaan. Is een streepje dus niets voor jou, dan zijn er nog genoeg andere opties!

Is Brazilian waxing iets voor mij?

Heb je het net zoals de Brazilianen niet zo op haren? En dan met name op en rondom de venusheuvel en anus, dan kan deze behandeling voor jou de oplossing zijn.
Veel mensen vinden hun eerste behandeling een tikkie spannend. Dat mag, wij vonden het ook spannend de eerste keer! Na de behandeling besef je al snel dat het nergens voor nodig was. De meeste mensen in onze salon ervaren de pijn als “minder dan verwacht” en als “tijdelijk”. Ook het idee dat iemand anders de waxbehandeling uitvoert went snel. Achteraf tintelt het een beetje of kan het iets rood zijn, maar of ze het nog spannend vinden? Nee, de volgende keer weer horen we dan.

Informatie over deze waxbehandeling

De Brazilian wax behandeling wordt in een aparte ruimte uitgevoerd zodat je je op je gemak kunt voelen. Wij hebben er tevens bewust voor gekozen om onze diensten niet aan mannen aan te bieden. Dat zorgt voor een lekker open en relaxte sfeer in de salon! De meeste behandelingen duren ongeveer tussen de 30 en 40 minuten. Er is echter geen vaste “tijd per klant”. Bij de een gaat het wat sneller, bij de ander wat langzamer.
Voor het waxen wordt de huid eerst schoongemaakt en overleggen we welk type wax het best past bij jouw huid en haartype. Zo is er speciale wax voor de gevoeligere huid en voor de verschillende soorten haar (stug haar, dons haar). De wax zelf ruikt lekker naar chocolade of witte chocolade. Na het waxen wordt er verzorgende olie gebruikt zodat de huid niet gaat irriteren.

Het resultaat

Na de behandeling is alles glad en zacht. Je kunt dus met een schoon en sexy gevoel naar huis. De haren blijven ongeveer 3 tot 6 weken weg. Dit ligt er een beetje aan hoe snel jouw haren groeien. In de 3e of 4e week zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Meestal plannen we na 6 weken een vervolgafspraak in. Je haren hebben dan de juiste lengte voor een Brazilian wax behandeling. Na je eerste behandeling kan het zijn dat bepaalde haren iets sneller terugkomen dan andere. Wanneer je met regelmaat laat waxen zal dit minder worden.

Kosten Brazilian wax

Een behandeling kost €35,-. Dit is ongeacht of je een figuurtje wilt of niet. Op dit moment geven we klanten die ook hun wimperextensions of wenkbrauwen door ons laten verzorgen 30% korting op een harsbehandeling.

Welke stijlen & figuren zijn er?

Er zijn in de loopt der tijd verschillende stijlen en figuren ontstaan. Hieronder een kort een overzicht van de mogelijkheden die er zijn:

 • Volledige ontharing (ook wel Full Brazilian of Hollywood genoemd)
 • Streepje (ook wel Original Brazilian genoemd)
 • Driehoekje (hier is een grote en kleine variant van)
 • Hartje (Ja ook dit is mogelijk!)

De volledige ontharing is bij ons het meest populair, gevolgd door het streepje en het driehoekje. Heb je een speciale vorm die je graag wilt, laat dit dan even van te voren weten dan bespreken we de mogelijkheden.

Tips voor de behandeling

Wil je jezelf extra goed voorbereiden op je Brazilian wax behandeling? Deze tips helpen je daarbij:

 • Trek een comfortabele broek aan. Een te strak zittende spijkerbroek kan gaan schuren.
 • Gebruik geen crème of lotions op de dag van behandeling.
 • Douche op de dag van behandeling (of de avond ervoor). Dit werkt wel zo prettig.
 • Voorkom verbranding van de delen die gewaxt gaan worden.
 • Scrub de huid nog eens enkele dagen voor de behandeling. Dit kan je drie dagen na de behandeling opnieuw doen. Dit verkleint de kans dat haren na de behandeling gaan ingroeien.
 • Plan je behandeling circa een week nadat je ongesteld bent geweest. Alhoewel ongesteld zijn geen reden hoeft te zijn om je afspraak af te zetten (een tampon doet wonderen) is het voor jezelf wel zo fijn.

Tips na de behandeling

Na de behandeling zijn er een aantal kleine punten waar je op moet letten:

 • Ook na de behandeling zal je merken dat strakke kleding niet fijn zit.
 • We adviseren om niet direct na de behandeling naar de sauna te gaan.
 • Ga niet direct in de zon of onder de zonnebank liggen en gebruik de volgende dag een goede zonnebrand.
 • Ook het zwembad en de zee zijn de eerste 24 uur niet de handigste plek om te vertoeven.
 • Probeer zoveel mogelijk van de gewaxten plekken af te blijven. De lege huidzakjes zijn namelijk extra gevoelig voor bacteriën.

Prijs voor onze brazillian behandeling

 • BehandelingPrijs
 • Brazillian wax€ 35,00